Sunday, November 15, 2009

it was just another kind of eMOSi.


m terribly sad bcoz m waitin 4 ur msg or ur call or sum kind of buzz atleast????
yah shor lik ma fren once said all d ppl hate d word atleast.
but
unfortunately,
tonite
uve done
nothing of them.
nothing much.
even 'atleast'
ok deal.
mimpi indah
see u tomorrow
:'(

Only GOD knew why~

Friday, November 13, 2009

Penangan facebook~

  1. AKU TELAH MENGANAKTIRIKAN BLOG AKU(tp syg agi)
  2. FRIENDSTER AKU(skit ag nk del)
  3. MYSPACE AKU(blh cowtim)
  4. TAGGED AKU (diberi arhn del maka sudah)
  5. SEWAKTU DGNNYE(lu pkla sdri)
JD AKU DAH TAK KEEP UPDATED DGN ORG2 KEBANYAKAN. HARAP, ANDA SEMUA. ADD SAYA DI FACEBOOK YA. FARINA ABDUL GHAFFAR . sekian.

*sy cuti skrg.sgt free yeayy!


Only GOD knew why~

Tuesday, October 27, 2009

glelamextulesblog.

slm alayk.

aku masih adela.
idop agi.
hehe

Dimane?
Now on aku kat UiTM shah alam
continuing my bachelor level in Fine Arts
skrg part03
major painting
ni aku kat studiola nie
a lot of work to do
lebih byk dr masa yang ada
pd aku istilah tido bkn wajib da pon
harus pon x
tlelap tu adela..
skrg tgh final exam
final exam bdk art design bkn paper ye
tp assesment
nak taknak ko kne bsedia
sebelum pale ko kne ketuk
kau nak repeat ke?
amcm?
mudah kan art?
hehehehehe

Kenyataan?
aku tahu
ramai yang marah
ramai yang geram
ramai yang merajuk
sbb kesibukan aku sampai
aku diam
aku menyepi
wit no feedback
sampai hari2 penting byk aku tlupe
msti korg gle bengang kan.
mintak maafla.
seriously kalau korg yang duduk kt tmpt aku
korg akan lebih dr pcaye ape aku ckp slame ni
bz bkn mcm jalan jamm
pasar mlm jauh sekali
dpt bygkan x org yg sms kt dunie ni bpe byk setiap saat?
ha mcmtula perumpamaannye.
tak duduk diam
mkn minum tak tentu
tp nilah jln aku
unik dan mencabar kan manusia?

kronologi.
aku smenanye takde ape nk ckp
smenanye penat
tgh buat painting
nak upload gmb takde cable
suruh korang doakan aku
rajin n bagus snts
aku nak grad bachelor pulak lg 2thn
tak sabar
mesti best kan.
hehe


Kesimpulan.
sukati akula nk ckp pe ni blog aku
pdn muke korg
haha
slm
bye.

jgn mara
love u :)

Only GOD knew why~

Sunday, September 27, 2009

Selamat hari lahir abg 270909



HARI INI 27 HARIBULAN SEMBILAN 2009

hari ini 8 syawal
hari ini hari jadi abg
hari ini kalau abg masih hidup umur abg 23 tahun
hari ini , sebulan selepas tarikh ini abg telah kembali ke rahmatullah iaitu pada 31 oktober 2006
hari ini abg meninggalkan kami pada bulan syawal
hari raya aidilfitri tahun 2006
hari ini aku terima sudah kenyataan
takdir menentukan
abg telah pergi
abg pergi
selama lamanya
abg tak datang lagi
senyuman abang lenyap
ketawa abg hilang
sedih sadis abg luput
kontroversi abg pergi
abg sudah tiada lagi

hari ini
di tahun 2009
tanggal 27 september
telah 3tahun abg pergi
pergi yang tidak akan kembali lagi
tuhan lebih menyayangi
namun
kami disini masih mengingati abg
semoga abg dicucuri rahmat-NYA
allahumarhamhu waafihi wa'fu anhu Ahmad Faris Bin Abdul Ghaffar
al-fatihah

untuk abg
-tears in heaven-

Would you know my name
If I saw you in heaven

Will it be the same
If I saw you in heaven

I must be strong,
and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven

Would you help me stand
If I saw you in heaven

I'll find my way,
through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee

Time can break your heart

Have you begging please

Begging please


Beyond the door

There's peace I'm sure.

And I know there'll be no more...

Tears in heaven


Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven

I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong

Here in heaven

Cause I know I don't belong

Here in heaven


selamat hari jadi abg
kami syg abg
tuhan , sygilah abg


Only GOD knew why~

Monday, September 21, 2009

ergh.

hadoila.

pnah x ko rase perasaan yg xde perasaan

isk

huh

grr!

hapeni

prasaan ape kejadahnye?!


*btw,slmt ghaye mahap zahir batin
Only GOD knew why~

Friday, September 11, 2009

dude!

Dude berasal dari perkataan Greek "duda" dan ianya bermaksud...oh sbnanye ini tak berkait sama skali ngn tajuk saya hari ini ya. Lu pikir gue ahli falsampah ya?

smlm terjadi kepelikan pada hari gua rasanya. Magis,oh tidak. Ajaib,bkn juga.pelik lah plg sesuai.


"KEJADIAN PELIK SEMALAM"

scene 1

presentation BEL492-PRESENTATION SKILLS
semua dok fokas kt dpn
aku sibuk dok prepare speech
"hrp2 presentation aku mantap"(dlm hati)
tunggu angka giliran(tunggu turn suda)
semeklok lagi b4 turn aku, jari kelingking bdarah non stop music
hoi kena mane?asal tibe?
sedangkan lidah lagi tergigit bak kate syg aku
ade lak kaitan aku nie.aha
as d result"gelabah kat dpn bab tak fokas present ttp fokas jari yg pedih bgai dihiris sembilu"
ceewah.
adeh.
mcmmane ko cube pon lpastu ko kne tawakal kn apepon yg terjd~


scene 2

selepas class sculpture a.k.a arca
mood tadak mau g klas.serasa kurang sehat hohohoh
sign attendance. gerak a
"mesti lewat aku balik nih"(dlm hati)
turun bwh.tros dpt bas.
owh gembira
bagaikan siamang dpt bunga
itu bkn pelik ttp benar:P
bas gerak. la la la
punye la la la lg
la la land.eh
:P
pusing munye pusing aa, lekat sama itu pusat kesehatan uitm aa, sula nampak itu satu signbod waner bilu pelik pelik pelik maa..
"LETAK SIKAL"
kalo mu oyak tulise moto tangga, doh bakponyo takdo rue depe sika tuh hok sesua utk letok nate words moto tuh?uitm uitm..

scene 3

kawe segho nok tubik gi nyocoh duikla
(gile bersastera aku). haha.
nouvo satoo.gua gerak
bajet2 dlm ekaun ade due angke ringgitla
mang bajet tu pon dakpela sbb nk blik raye da pong. hehehehe
sampai2, ttbe yg pliknye(kononla) gua check balance dulu
b4 withdraw,
bese tros withdraw bab da tawu kan.haks
menunjukkan angka tiga dalam baki akaun
sekian terima kasih

keep the change

scene 4

petronas sprinta cit podah
bli jajan.
pulang rumah
tgk cermin
sweater yg dipakai farina kurang sesuai
erk.pesal nie.bia betik?
ianya berpusing ke hala lain
msti aku sudah perasan ngn sume mate memandang td
bajet diri sdri fofuler
cipanlu
pdhl drg nk tegur
"cantik baju terbalik kak?"
woi mcmmane nak hidop ni!
da blk baru prasan!!
bodoh!!!

scene terakhir yg plg plg pelik ttp benar

bersemangat kesukanan nk mengarang.
tunggu punye tunggu
tertunggu tunggu
tunggu lagi dan lagi
penuggu ke aku nih?
wireless rumah
ko meragam ini mlm ee
nak je aku hentak
sabar farina, ini bln Ramadhan
hee.
at last tpaksela mempost blog dgn topic
"KEJADIAN PELIK SEMALAM"
instead of
"KEJADIAN PELIK HARI INI"


as d konklusi.
bye bai
lek a bai


Only GOD knew why~

Thursday, August 27, 2009

ini hari hari khamis

Mlm yg panas, disertai angin kipas yang sepoi-sepoi tak reti bahasa. Mungkin esok hujan. Kerja banyak harus diselesaikan seiring dengan perut yang lapar minta diisi, alangkah bagusnya jika sekarang ada kamu di sebelah. Pasti lebih bersemangat meneruskan pekerjaan. Separuh nafasku tidurlah kamu dgn tenang. Hehe, ya hehe utk menyedapkan hati tapi bukan bermakna kelakar. Terasa benci dengan minda kabur ini, melakukan sesuatu tanpa kepastian,huh. Sgt menyiksa. Bkn menyalahkan takdir, tidak sama sekali, tapi menyalahkan diri sendiri yang tidak mahu bangkit membuat impak maksima.Menyiksa diri sendiri. Tetapi lebih siksa lagi hidup dalam penipuan. Penipu, kamu, dia, atau siapa sahaja yang membuat sesuatu tiada ikhlas, tiada hati, tiada jiwa. Itu menipu diri sendiri, menipu cikgu, pakcik,makcik, nenek dan sbgnya sebenarnya . Semut lalu di tepi pun tak dapat meredakan kemarahan hati. Panas telinga aku. Ye panas. kenapa? Hari ke hari corong ini dimasuki perkataan "bosan bertahun tahun buat benda sama kemudian ulang lagi 2tahun dengan perkara,tindaktanduk,tugas,hari-hari rutin yang sama, rugi, tak dapat apa". Barangkali kamu tak tahu apa itu ilmu. Ilmu bukan seperti buang air ye tp mcm minum air. Kalo xminum air mati tak? atau dengan kata lain, badan kau tak dapat air sehari mati tak? Dengar sini, hamster dluar sana, kura-kura, cicak semut atau apa saja, bumi tuhan ini, dipenuhi ilmu tuhan,segalanya dari tuhan. Kau tahu tuhan? bkn hanya tahu. Seluruh konsep harus kau paham. Ilmu itu, ilmu ini, apa saja di muka bumi ini, tak diciptakan tanpa tujuan. Kau hanya pandai mengata begini dan begitu, kan lebih elok kau katakan saja kau kabur dalam perjalanan hidup. Kan senang. Drpd kau hina perjalanan bidang aku. Anak seni. Kau bukan anak seni sebenar. Biar aku kutuk kau. Sebab kau mmg tak pernah bangga pun.Kau dengan kawan-kawan kau yang perasan bagus tu semua sama, tiada beza sama skali. Yang kau tahu rugi rugi rugi. Mane pergi ekspresi kau? Jiwa? kebolehan kau usah aku tanya= mane mungkinla kau boleh jadikan seni medium permesejan kau. Boong. Hish. Boong berdosa. Dahla kau kutuk teman seantero aku.Kau mcm bagus-bagus pulak. Kau ambil untuk dapat sijil je kan? Sbb tu kau tak tetap pendirian. Aku sokong kau. Sebab nak tgk kau berjaya. Sebab kau utarakan dah takboleh sgt bawa. Kau dah kutuk, kau caci maki profesion aku. Bunyinya general kau ckp akan tetapi aku tetap jiwa sentap.Cube kau ckp kat cikgu kau die bodoh mcm lembu, mesti lembu mengamuk kan.Mata aku akan tgk kau berlalu dari jalan ini. Kau nak kan? Walau apepon cara kan? Bukan kau orang pertama pon, dah ramai. Biarkan,biar biar. Baik kau bawa bersama hipokrasi kau yang dari dulu membawa kepada kejayaan kau yang berpanjangan tu tapi sebenarnya kau palsu, kau, dan kawan kau yang dah "belah" terlebih awal tu semua palsu, palsu, palsu, plastik, kaca, baldi air, gayung, mangkuk ayun, piring terbang. Bak kata teman seantero aku"split personality". Oh nasib baik kau bukan kelas aku. Tak bolehla kau terasa. Lagipun kau takkan terasa pon. Sbb kau muke botol, botol air yang ade packaging plastik ketat tu. Eh ape2 jelah. Tugas aku belum selesai, tugas kau lantak pi ah da selesai ke x.Aku harap kau hepi dan melompat2 sperti siamang dapat bunge taik ayam setelah kau kata jln aku ni takde ape, wlpn jalan yang pernah dan dah masak pon kau lalu dulu. Aku terima, dengan harapan aku buktikan nanti kat kau.Hati yang panas tetap takkan reda. tapi kerja yang banyak harus diredakan.. Sekarang aku harus pergi. Tanggungjawab menanti. Permisi. Harap kau bahagia wahai kotak koyak.



Only GOD knew why~

Saturday, August 22, 2009

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK~



Selamat berpuasa kpd smue.

mlgnye mlgnye mlgnye...
er.
awal2 lg saye da tewas.
uu cdey.
korg jgn xpose tau.
xde alasan!
cptla saye nk pose. hee
bln ni lbh baik dr 1000 bln kan?
so pekate smoge hari ini 1000x lebih baik dr smlm
:)

Only GOD knew why~

Thursday, August 13, 2009

I wish u hear me
















M
others rarely get what they deserve:

On them is dumped the dirt of our dreams.
Their joys must be ours, as they serve
Hard time, which only our love redeems.
Each day your love and faith my days renew;
Rejoice, then, on this day reserved for you.

aku rindu umi. umi pulanglah..
wer so worried bout u

evry second day n nite

n come share wit me d value of sacrifices dat onLy u hav it. plz
i alwz wait

:'(

ya ALLah ya tuhanku bantulah hambaMu ini.

Only GOD knew why~

Wednesday, August 12, 2009

penindasan oleh autoriti cit podah

Smlm aku induksi. Tahpape. Wasting my time noe. Purpose? jatuhkan maruah org. Tu je aku leh ckp wlpn kate drg latihan supaya lbh yakin bile nk bdepan nti ( Tak masok akal).2dae ade lg induksi. -Pergh.sib bek do las dae. Er, ushala kami geng mangsa niha~


mektot ni kne mnyanyikan lagu nasi goreng adabi.sgt bongek bukan?roarr!


dr kiri skrin Annur Isfahani a.k.a haneiMJ n Hazra a.k.a Ajera. hanei kne wat gaye ikan lemas. Hazra pule gaya tebar rocai. Senior tbahak gile. Bajet beslah tu


memperkenalkan kiri skrin skali, Farhana a.k.a Emon. Ko kne wat pe eek lupela plak!


emon, hanei, ajera ( miaw3??):P


muke2 protes sembunyikan ngn gembira plastik:P

Induksi?tatuke2! sgt xdperlukan pon dlm idop.Bencilah. Boi

Only GOD knew why~

Wednesday, August 5, 2009





KAWAN,

AKU SYG KAWAN .


TEMAN,

TLGLA DIRI INI

UTK LEBIH BERSABAR

& LEBIH MENGHAYATI NIKMAT

SEBUAH PERSAHABATAN

YG TANPANYA

SUNYILAH

TNP DITEMANI

TNP PERTOLONGAN

TNP PANDUAN

TNP GELAK TAWA

TNP MEMORI.


SAHABAT,

AKU MAHU MENGINGATKAN DIRI SENDIRI

WALAU BERHUJAN PANAS

WALAU BERAIR MATA

PENGORBANAN UTKMU SAHABAT

ADALAH SEBENARNYA SATU KEPUASAN

APABILA KITA BENAR-BENAR TAHU

APAKAH

ERTI

SEBUAH

PERSAHABATAN

YANG SEJATI......


YA ALLAH YA TUHANKU,

SENTIASALAH BERIKAN KETABAHAN DAN KESABARAN PADAKU

UNTUK MENGENALI SAHABAT.





Only GOD knew why~

Tuesday, July 28, 2009

Comparison between East and West



Currently, Im doin research bout Laugh o Laughter Issue 4 my artworks
D theme is Comparison between East n West.
Its 4 my major Painting Issue
n...d facts is, after some research
kepale otak berselirat
&
kpale mnjd BLUR.
sekian
bkn sekian.
TLG AKU PLZ
tqtq


Only GOD knew why~

Monday, July 27, 2009

abandoned parentsss?????



Dint u angry?

The rising of tis unhealthy trend
Dumping the old at the Govt Hospital
Going to the hosp, sending the sick old parents .
Then leave them without a visit wut so eva.
Givin wrong address, the hosp cant contact their children
When being discharged, they have nowhere to go
With no money.
Wipe away tears.
They all sent to Old Folks home
When they should actually spending their "golden years" wit d family
As a parent, they never bear grudges against the children
That's how nowadays children treat their parents
That bring up the children no matter in what ways
Even tapping rubber.
Became a big trouble, to burden u when they grew old
Tunggula korg.
Skg Malaysia nak ambl Singapore steps
utk menangani org dump ibubapa
bkn ibubapa buang anak ye!
Kena penjara tau
Shocking?
U shud noe dat ur act is unacceptable.
4 dis irresponsible and ungrateful children
Padan muke
Its a big sin noe
boi

Only GOD knew why~

Thursday, July 9, 2009

diari si penjalan

jln jln jln
hari2 berjln
jln ade byk tujuan
blaja, mkn, carik psl
tp klo jln tanpa tujuan cane
kepala pusing
ada tujuan
dua tujuan
tujuan pertama-pasti
dan kedua-tak pasti
sel-sel otak aku
seawalnye tak meletakkan
nak ke tujuan pertama
tapi di'set' ke tujuan kedua yg tak pasti
dan bile yang tak pasti tu akhirnya jadi
"confirm tak pasti"
sel-sel otak semestinye bercelaru
sakit hati
marah
geram
hampa
sbb keinginan lari
wlpn bercelaru ttp
perlu
mesti
harus
lari ke tujuan pertama
kembalikan semangat aku
kembalikan semangat aku
kembalikan semangat aku
yang da berlubang-lubang
lari
hilang
entah kemana
jln punye jln
masih tak tahu tujuan
atau sebenarnye
tak mahu.tak ingin
mungkin
..................................
tujuan pertama dah ada
boleh tak kau harung je
kan itu pasti
selayaknye itu
sebolehnya itu
kemungkinannya disitu
garap
bawa pulang
ok.
aku akan terus bjalan
dengan tujuan pertama
dtgla semangatku
tnp celaru
yang pahami cume aku
sbb aku yg bjalan
tanpa tujuan


oh GOD..
Only GOD knew why~

Tuesday, July 7, 2009

010709

happy bdae mummy
ke-46 i guess
tlambat post blog
hihi
but alwiz love u
muahhh:)


pnjg umo+murah rezki
Only GOD knew why~

Sunday, June 28, 2009

thoughtful.






















Then i realised i miss u more than I ever thought off.sobs*

hope all ur dreams come true
always love u my beloved papa

Pray 4u
Only GOD knew why~

Friday, June 26, 2009

ko nk jd x?


Tgk gamba ni. Ngeri bukan? haih

Lagi2 masalah pembantu rumah.pembantu bergaduh, bwk lari anak majikan, tggl anak majikan kt umah pg dating, klo dr majikan lak : pembantu umah kne dera ngan majikan, kes2 keagamaan sprt disuruh mkn benda2 xhalal. Kite nk slhkan siape? Apekah sebenarnye konsep atau tugas pembantu rumah? Ya, membantu tugas2 yang tidak dapat diselesaikan oleh anda di rumah. Tp adakah hanya kita yang perlu phm konsep tu atau pembantu rumah pon kena tahu atau dua-dua buat-buat tak tahu n ikot kpale sdri? Masalah terbesar dlm kes pembantu2 umah skg ni ialah KES PEMBANTU RUMAH LARI DARI RUMAH. Persoalannya wajarkah pembantu rumah di kawal atau tidak?? Dah tentu2lah wajar, ttp dengan cara dan kaedah yang betul, bkn memaki hamun bukan juga menyepak terajang atau ko kutis die xhbis2. Manusia semua adalah sama dan yang membezakan kita semua adalah tahap atau taraf kehidupan kita,itu pada manusia fitrahnya. Ttp pernahkah kita terfikir di sisi tuhan samada kita atau dia yang lebih mulia? Untuk kita bercakap yang tidak ada rasa hormat sesama manusia. Seringkali yang mengambil pembantu rumah terus menerus nak pembantu rumah yang profesional. Sebenarnya kite kena igt, fikir sebelumnya bhw dinegara2 asal pembantu rumah ini, peluang pekerjaan adalah sedikit,malahan sukar didapati. Mereka dtg dgn harapan mendapat pekerjaan yang baik yang dpt menyenangkan diri dan semua pihak. Tgk pula taraf pendidikan mereka, sekadar sekolah DASAR (rendah) ataupun kdg2 tu SMP(PMR). Pemikiran mereka tidak banyak digunakan untuk mengolah. Jadi mereka kurang bijak dalam melakukan sesuatu tindakan.Kite pulak nak yang profesional, xdpt yang profesional mcm2 kite buat kat die. Mcm die tu sampah kte buat. Pernah ke kite terfikir mereka terikat dengan keadaan yang memaksa mereka menjadi pembantu rumah? Lepastu yg jd kelakarnye, dlm permasalahan nie sampaikan ade orang cadangkan ."apekate buat satu organisasi dimana graduan2 yang menganggur dpt menjadi pembantu2 rumah, bkn tinggal di rumah majikan, ttp dtg harian, ttp gaji xdela sampai mcm eksekutif kat pejabat( tau jgk kau kaum kau demanding gler) , jadi orang tempatan kita senang percaya sikit". Punyela tak percayakan bangsa asing sampai nak amik kaum sendiri jadi pembantu rumah, graduan pulak tu. Siap ckp"klo lari pon xlari mane, xkn balik endon plak, msti blk mesia. Tgelak aku.heh. Pihak bertanggungjawab menjawab cdgn" Bknnya tidak menjadi satu usul untuk dibincangkan, ttp rakyat2 malaysia(lebih2 lg graduan) menganggap tugas atau pekerjaan pembantu rumah adalah satu yang 'non prestigous' atau tidak seberapa berprestij, tidak berkembang dsbgnya. Ok, kau sendiri, mau jadi tak pembantu rumah? Kau msti xtahan kan. heh. Bg aku, komunikasi yang baik antara pembantu dan majikan adalah perkara pokok yang terpenting dlam hal2 sebegini. Klo cara kita baik, dari segi tunjuk ajar tentang tugas atau hal2 yang berkaitan (yela kate tugas die bantu kau, buat care bantu bkn hamba), mesti tindakbalas die baik punye. Xkn punyelah jadi kes2 mcm nak simbah2 iron2 org ni, simbah pokok iron baju adela. Lainla kau tu mmg da buang tebiat sik nak maki org, da sewel agaknye. Klo komunikasi dua pihak da ok, sure kalo ade masalah pape pn die xkn lari atau buat plik2 malah boleh berbincang face to face lg 2 dgn kte. Bile jadi perkara2 besar cm2, bg aku kite sdri sbg majikan spttnye malu sbb nmpk sangat perangai majikan xberhemah. Pembantu rumah xslesa dgn cara kita. Kat negara sane org sume sibuk bercakap pasal kezaliman org Malaysia. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga woi. Malu2. Haih. Tak salah kita nak buat baik kt mrk , tak jatuh pon taraf kita, dpat pahala banyak lagi adela. Kan tuhan suke berbuat baik sesama manusia. Aku cume kesian dgn nasib2 mereka, kau nak pembantu rumah tapi ko siksa pembantu rumah kau. Ko sdri nak jd x ?


*graduan jd pembantu rumah,xle byg hoho
Only GOD knew why~

Tuesday, June 23, 2009

FOR-EVER-21: P

Anda rasa ini apa?mainan?hiasan?hihi. Pndy2la lu pikir

Hari ini genaplah saye 21 tahun
Jd saye nk nyanyi utk diri saye sdri
hihihiAlign Center
:P

Hey you
I know I'm in the wrong
Time flies
When you're having fun
You wake up
Another year is gone
You're twenty-one

I guess you wanna know
Why I'm on the phone
It's been a day or so
I know it's kinda late
But Happy Birthday

Yeah yeah whoa oh
I know you hate me
Yeah yeah whoa oh
Well I miss you too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy Birthday

So hard
When you're far away
It's lame but I forgot the date
I won't make the same mistake
I'm so to blame

Now you know
Don't hang up the phone
I wish I was at home
I know it's way too late
But Happy Birthday

Yeah yeah whoa oh
I know you hate me
Yeah yeah whoa oh
Well I miss you too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy Birthday

It's not that I don't care
You know I'll make it up to you
If I could I'd be there

Yeah yeah whoa oh
Yeah yeah whoa oh
Well I miss you too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy birthday

Yeah yeah whoa oh
I know you hate me
Yeah yeah whoa oh
Well I miss you too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy Birthday
To you



*Lagu ni ditujukan khas buat semua yang xwish aku lg. Dgn ucapan"sampai hati korang". Wahaha. Men2 jek. Yang da wish mlm td, I xde kdt nk reply but told u all here, really appreciate it. Thankss a lot. U guys r really supportive. Semoga tuhan permudahkan urusan2 yg akan dtg utk kita semua, I.Allah. Terima kasih tuhan memanjangkan usia utk aku berbudi lg:)

2 yrs old bday celebration wit mummy n my2nd late bro. Papa took our pic. I wish it cud happen again:'(

Permulaan kerjaya 21: Bachelor in Interior Architecture
Doakan ambo!

Only GOD knew why~

Wednesday, June 17, 2009

what goeS around comeS around :D

Pada suatu hari, cik Farina telah brmimpi. Mimpi tu panjang ceritanya. Tp yang pasti die berjumpa ngan seorang makcik. Makcik tu name makcik Nora(dah lame gle kot xjmpe aunt nie). Korg tidak akan memahami
ye kerana korang tidak tahu cerita sebenar mimpi itu.Mimpi itu mungkin seperti mimpi2 yang lain bak kate kakakkumainan tidur. Tp bagiku terase seperti ade yg lain macam. Hoho. Stret to da point, then Today u know who i met mase dlm agak2 nk senja( jarang org kua time ni ) . Thats my aunt Nora ondway to pasar Mlm. Sgt gempak disitu kerana secara tiba2 saye agak terkejut krn ternampak beliau. Hohoho. Borak punye
borak, her daughter will b married on 18th of July. Best of happiness to both of u:) Sye akan cube berlari utk pulang selepas Uitm registration on 5th hiyah hiyahh!

I minat tudung nie. Ade sesape nk adiahkan utk saye?kiki:p


Arini gua bosan. Jd gua buat keputusan wat cookie. Sdap apa
nggakkk dongg??? Sedap pon tak datang umah tak dapat bai. Haha. Hari jumaat ni ade IMS. Saye sgt sedih kerana tidak dpat menghadirkan diri atas sebab peribadi. Kwn2 semua, kirim salam diri sdri kamu semua yaa..Love alwiz. On Friday, Insya Allah I akan ke Batu Pahat, my classmate btunang auww( bru btunang lek suda) haha. Korang sme pat2 gi kawin cuh2 sape xajak aku, aku sihir dr jauh hahhaaa.. Rindu member smua dol:'(

<- comot mcm tuan die






Till then.

Doakan kejayaan aku sntiase.
: )

Only GOD knew why~

Monday, June 15, 2009

u see.


SURAT TAWARAN
Bahagian Pengambilan Pelajar
Universiti Teknologi Mara
40450, Shah Alam Selangor, Malaysia
Tel: (603)5544 3164, 3165, 3166, 3174, 3175
Faks: (603) 5544 3170
e-mel: bpp@salam.uitm.edu.my


FARINA BINTI ABDUL GHAFFAR
NO 18 JALAN 4/9C
43650, BDR BARU BANGI
SELANGOR
No Pelajar: 2009467794
No Kad Pengenalan: 880623565154




Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:
Program: (AD228)
Sepenuh Masa
SARJANA MUDA SENI HALUS (KEPUJIAN)
SENILUKIS DAN SENIREKA


Kampus: B - UiTM Shah Alam
Semester: JULAI 2009




Sila datang mendaftar di tempat yang ditetapkan.

blablabla.............(xkn nak ltk gak kot lek suda)


Wut u think of ma previous post?my last words? kan? Ive told ya. Isk, nk kejela uwaa. Tanak susahkan smeorg da :'( btw, Alhamdulillah Tuhan, bg peluang(aku ni yg xreti bersukur). Saye terima ijazah ini to fulfill my azam thn ini, Insya ALLah.





tlgla nak tuka course Interior Design plzplzplz +_+





Terima kasih Tuhan. Terima kasih semua:)





Only GOD knew why~

Monday, June 8, 2009

Don't Get Lost


badly sadly hatred. hopeless.tied throat-

I'VE GOT NO CHANCE OF WORKING!

wut can i do? at least i got d joy of not workin
xnoTIRED
xnoSTRESS

xnoSICK

xnoWORKAHOLIC
xcanRELAX


enjoy my life, thinkin more bout d environment around me. wut really matter. ma lyfe. not going to be trapped over the majority source of thinkin at d office. yea dats true

(uwaa.tryin to ease d pain)

xpe lah tpakse smbg degree jgk. eh lgpn tu kan azam 2009 aku(sedapkan ati xabeh2)



wuu.failed interview 4 d 2nd company.rezki aku myb kt blajarlaa:(

aku redha
Only GOD knew why~

Friday, June 5, 2009

Several Questions

by: Murni Izar

1. Kalau anda jadi orang terkaya didunia?
Klo lpas keja best. Klo b4 tak best. Sbb bkn dr usaha sdri hikhikk. Klo jd org tkaye di dunia maka langsailah segala cita2 dan impianku selama ini. Keta mewah uma mewah brg mewah sume da tntu dlm tgn. Mcm2lah nk buat pnjg citenye. Yg pntg, segala kebimbanganku luntur sudah. hohoho

2. Kalau anda jadi orang terseksi didunia?
Tseksi di dunie?Gile malu. Duet kopi dangdut bsama Inul Daratista wakaka. Pegi sume glamorous event upss

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
Soalan slh. Buat klon sdri konon2 sayelah tu sbb saye sdri xmau mati utk itu. Tak mahu terjun. Byk lg cara lain;p

4. Kalau orang kata blog awak teruk nak m*mp*s?
Sgt. Haha. Name pn mls n ini blog aku sukatiakula cne pn. Tny blik ko pnye blog best x?

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda
They are great also wut. Boleh jgk sbb aku mls nak carik hahaha. Tolak bangla*maaf* hihi

6. Kalau tiada lagi hari esok?
I wish i knew. Sume org pn akan bertaubat seadanya utk menjadi yg terbaik:)

7. Kalau orang yang anda benci berada didepan anda ?
Buat bodo. Lempang die dlm hati. Haha. Buat2 ade hal lain n bz spye ak xya kne btegur sape ngn die!

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
Mkn suda kalo xmati. Bes pe maggot. Wakaka. Tp gelila lipas yuckk!

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
Isk. isk. Jgn begitu dong. Uda lama nggak bjumpa mreka. At least biarla buktikan dulu impian aku.Aku rase harapan aku agak sedikit luntur tp akhirnya aku mesti kne teroskan perjalanan jgk:'(

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati. nyatakan nama artis/selebriti tersebut
Farina-mtk otograp. wakaka. Syed Ahmad Jamal o Ahmad Fuad Osman-mtk tunjuk ajar sifu!:)

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
Ehem. Bunuh Org jahat yg tindas umat Islam xsggp da tgk. Syian mreka tawu

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik ?
"Shut upp!"as usually i saidd. hahah. o yakkaaa

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
Uwaa. Takmo. Sedihnye tgk bdk2 xbdose tuh :(

14. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
Biarla. Pernah pn. Nak kate baik sgt xdela, tp jodoh kan di tgn tuhan . Drpd bermadu xrela u. Tp saye smenanye xkn bg klo da mmg sye punye mahafla wek

15. Kalau anda memenangi anugerah? dan anugerah apa yang anda inginkan?
Greatest Daughter, Wonderful Sister, Best Student, Best Designer, Best Artist, True Friends, Cucu Mithali, er..apelg bykla!

16. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing, bangsa asing mana yang anda inginkan?
Jepun! hahaha. sape dah name die?matsumoto jun cutenyee hahah

17. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
Crying in despair sob sob sob. Selalunya xbjaya menghadapi dlm masa skejap. Take time

18. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
Selalu je. Tp aku buat bodo je bkn aku buat slh pn hahaha. Manede jhtla u nie

19. Mengenai orang yang tag kamu ini;
Ku rindu padanya mahu ketemu uwaa. Baik hati n dlm garang, sebenarnye die adalah seorng yg sgt prihatin kat kite. Kte tunggu awk kje sbb awk gaji byk kn nti?(da pna bincang ngn mbr2) Haha!

20. saya tag mereka pula.
Sume yg bace entry ini sekian mekasih:)




Only GOD knew why~

Thursday, June 4, 2009

sgtlah marahnye.



Ini laptop beta




Die tjebak dlm kegiatan xsehat nh




Beta da try gne ni utk heal. Ttbe rasenye virus yg jht tuh del application ni cuz tbe2 ghaib. Geramnyer!


patu try ni lak lg hampeh kua screen sume program da infected n cannot b healed!uwaa!


Laptop beta at last tenat. N gue buntu deh lagi mahu apa! Help me help me!!:'(


*lg2 prob, prob lg2. oi belahla masalah!

Only GOD knew why~

Tuesday, June 2, 2009

If i could say my wordS....


"There is only one happiness in life, to love and be loved."

but sickly, i dun need it rite now. N i dun even need anyone by my side to love me n make a sweet thing wut-so-eva rather than my family does. Am i being hurt? yeah, so much n it ran deeply into each side of my heart then given every teardrops that make me feel Love is like a relationship set on fire, if u dare to walk thru. Then now i knoe ur happy then its o-kaylah. Apelg kn? I ve forced myself pn 2 forgot bout all dat crushing thing. cuz da lame pn.The thing is after u go then come another n another one that make me feel so sick, not for loving them, but being pursued to giv an answer i dun wanna give. Owh pelizla, Aku da ckp aku xnk build relationshiop ngn sesape kn xphm2 ke. N d thing is, im d one wit d humanity dat tied between love n thankful. byk sgt thutang budi tapi perlu ke aku tipu diri sdri? Its very true u help me a lot n willing to sacrifices for evrything but noe wut? Let d time decide my soul n how i feel about this human being called 'guy'. Cuz i dun think i need one ryte now. N 4 me, lying to myself n others is not d best thing to do. Its hard noe to tell d person wen im being asked can i be their........?rite now, my focused is only to have a super-duper wonderful work to build a better life 4 my parents n siblings, can all these stupido things stop bothering me? huh. Tlgla doakan aku dpt keje bgus idop bagus ke ape, bkn kawinn cpt ok!grr

Still.

I hope im makin d rite decision 4 makin u wait..thank youu



Only GOD knew why~

Wednesday, May 27, 2009

kari daging liat o yaka

Ade kaitan?cis.
hai sape dsane saye dsini

Bodo punye blog nak ltk gmb kaler xsame kua. Tpakse ltk gmb cipan nie. huh

Aku blurr nie. Degree ke kerja? uwaa sumone plz teach me Graphic Design , aku lack skiLL uwaa uwaa..sob sob :'(
o any ideA?

Lost in translation.
akhirnye post meraban kuaq dr River prawn.ape mrepek nie.hausla

boi


Only GOD knew why~

Thursday, May 21, 2009

Melayu mudah lupe?LELAKI mudah lupa!

Hmm..due hari lepas dgn xsengajenye ( tnp bercadang) aku ade tgk Cerita Artis Malaysia atau singkatannya CAM. Masetu highlight of the day Abby Abadi. Untuk lebih spesifik lagi mase aku terxsgaje bukak channel tuh, timing yang aku tgk adalah mase flashback Kisah penceraian Abby Abadi & Norman Hakim. Ekspresi diri aku masetuh? xpuas ati tu mesti, sebak, sakit hati!
( penuh ekspresi tgk wo). Sedih betul tgk anak-anak die yang meminta "papa" nya pulang. Kenapa mudah betul bagi lelaki untuk lupa segala tanggungjawab dan peranan diri ek? Sng kan bertukar kasih syg. Bagi aku, ini tak adil bagi wanita. Sebab? Wanita adalah makhluk tuhan yang diciptakan sangat cekal dan tabah, walau hati wanita rapuh, tetapi wanita tidak lari dari masalah yang mereka hadapi. Mereka cuba menyelesaikanya sedaya mungkin. Mungkin kerana jiwa wanita lebih sensitif terhadap sesuatu perkata. Inilah keistimewaan wanita. Lain pula bagi lelaki, bila bosan, benci, menyampah..rimasla,ikot suke hati nak cabut. Lari dari masalah a beb, buatpe nak sarat2 kpale kan. Memang tak patut, wanita yang diciptakan lemah ini mudah percaya janji2 manis para lelaki yang pada mulanya berjanji sumpah setia sehidup semati dengan sangat tulus dan ikhlas tanpa ada sebarang muslihat disebaliknya tetapi akhirnya ( sbenrnya xde akhirnya tapi xbrp lame pastu) tbe2 blh jd mcm takde ape2 berlaku. Mesti wanita2 akan ckp " Sampai hati u, dulu u janji lain", tapi lelaki akan ckp" Engkau tu, berubah perangai". Waah, pandainya bercakap. Engkau mmg kaum yang ego dan tidak akan sesekali mengaku slh. Sedar tak wanita sebagai isteri dan ibu selalu setia menantimu di rumah, melahirkan dan menjaga anak-anakmu , taat segala arahanmu, mkn pakai segala dan bila mereka berbuat sedikit salah, kau pertikaikan sebesar gunung~kau tidak mahu dengar isteri kau bercakap. Kate kau membebel, bising, ceramah, yela penat. Pdhl yang die buat, seluruh hidup dia adalah untuk engkau! Kau rasa cukup tak utk kau berterima kasih atas segala jasa dan pengorbanan die yang sudah byk berkorban utk kau bila kau melepaskan segala amarah kau? Kau memang manusia yang susah bersabar.
Lelaki yang bertanggungjawab akan hanya senyum kerana itu mungkin keluhan isterinya yang penat. Kau harus phm. Aku bkn ape, melalui pengalaman aku dan rakan2 aku yang lain, lelaki kebiasaannya adalah punca permasalahan rumahtangga dan aku rasa tak boleh terima semua tu kerana lelaki mebuat wanita sangat sengsara. Lupake janji dulu kate untuk menjaga dengan baik segala, but u treat her badly! hish! Nak cari lelaki baik dan memahami sgt susah. Bukan tak ada tetapi susah disangkal kerana mereka mudah berubah. . Ketahuilah bahawa sesungguhnya lelaki adalah sebaik2 lelaki apabila dia berbuat baik terhadap wanita. Wanita memegang amanah yang besar, begitu juga lelaki. Jadi tanpa persefahaman takkan ada yang sehalauan, maka tidak ada yang sempurna. Jangan hanya pandai mengarah itu dan ini! Come on sedarlah lelaki jgn mudah LUPA kerana kau pun tak setuju dengan words melayu mudah lupe kn? Sedangkan kau? Wanita semua, clap hand utk diri anda sendiri kerana berjaya untuk tabah sepanjang hidup ini ! : )


*sigh
Only GOD knew why~

Thursday, May 14, 2009

Story behind permulaan kerjayaku........


Ini artwork awak ke?
: ye saye, karya saya sme adlh ttg kesan Tsunami, saya......


oo(membaca poem bla bla bla)
: Ini..itu...

Apa maksud ni ye?
: Ianya adalah cerita ttg seorg budak prmpuan yg....



Jd mcmmane awak buat shngga rendering muke org tua tu menampakkan kedutan bla bla bla..
: Saye gunekan media...........

Mcmmane ye boleh sampai jd keras betul2 cmni?
: Camni blablabla...




Ini pula dari segi colour dan cara pemvisualan figure ni yg.....?
: Dari segi perspektif contour drawing bla bla bla(start da bebel aku..)


: Sebelum diaplikasikan ke medium ianya di edit di bla bla bla...

Oo sedih ye karya nie. Klo org hayati org akan mula berfikir yang.......


Saya minat blablabla....

( Sebenaryne die nak bli karya sblh tu yg ade pmpn. Price : RM1500 beb 4x bayau)

( Diskusi flashback Tsunami n effects after... mentally n physically)

Nnt saya contact awak blk. Miskol numb nie **********

Antara kita dah deal perjanjian bisnes kan? perjanjian kate 30hb April 2009 utk pembayaran pertama. Sehingga hari ini bertarikh 14May suaramu lgsg tidak ke udara. Stelah aku jage bagai nak rak lgsg xbg org sentuh siap bilik kaca cit. Sib bek aku xframing lg skali, mlyg duet bai.Wuteva. Kehampehan ini snts terjadi kpd sang pelukis Malaysia kn~
Plz appreciate Art as western did coz its mean so much to evrything thru dis life. Tq


Akhirnye aku hnye mampu tersenyum smbil menutup mata:p

*melayang duit
haih nasib2~

btw, Winner never Quits yeah! : )

Only GOD knew why~

Friday, May 1, 2009

The End Of The BEGINNING~

At last, habis juga diploma show kami. Dan ini bermakna kami sudah memenuhi segala syarat bergraduasi. Looking forward to Degree!:D


Rentetan 27&28 April 2009 DIPLOMA SHOW.....................



Main stage DIPLOMA SHOW 09-ART BEYOND CHARACTERS


Show Bird-eye view




My Artworks...........


"TSUNAMI YI UNUTMA"
4"x3"


MIXED MEDIA






"STILL"


MIXED MEDIA



"WASHED AWAY"

4"X3"


MIXED MEDIA




"MIRACLE"
4"X3"
MIXED MEDIA


FRONT VIEW
"MISSING HOPE"


INSTALLATION


(PHOTOGRAPHY)


FROM BACK

THANKS 4 D CERTIFICATE HIHI



GOODBYE FINAL YEAR!


Only GOD knew why~